Sări la conţinut

Dear millenials: Your parents lied to you

aprilie 23 2010

You’re wonderful, sweetie. Just keep working hard and you can be anything you want to be. Great job! (soccer mom, 1992)

Un articol interesant despre noi, cei din generația Y/ millenials/ generation next – născuți între ’78 și ’95, parcă. Printre părinți supra-protectori, stimă de sine și o sensibilitate crescută la critică (diplomată formulare, de altfel :D), se pare că toți credem că suntem „peste medie” și că avem probleme cu autoritatea.

În mod cert suntem o generație dificilă de condus. Poate că o serie de explicații care arată de ce e nevoie să se procedeze într-un anumit mod fel ar rezolva conflictele cu autoritatea (lucru valabil nu doar pentru generația next), iar o flexibilitate ceva mai crescută din partea managerului și a modului de lucru cred că ar fi binevenită și ar aduce și ceva îmbunătățiri de productivitate.

În plus, consider că programele de mentorat funcționează foarte bine pentru GenY. Dar vă las cu articolul, căci merită citit – link.

What can I tell ya, kid? Your parents loved you, and they did their best. But they created a false reality. Everyone isn’t above average in all they do. And in real life, only the winner gets the trophy.

4 comentarii leave one →
  1. aprilie 25 2010 12:56 pm

    uff am reusit sa comentez la articolul gresit 😦 Dar anyway am gasit o comparatie draguta:

    Generation X Millennials
    Born 1965-1976 Born 1977 – 1998
    51 million 75 million
    Accept diversity Celebrate diversity
    Pragmatic/practical Optimistic/realistic
    Self-reliant/individualistic Self-inventive/individualistic
    Reject rules Rewrite the rules
    Killer life Killer lifestyle
    Mistrust institutions Irrelevance of institutions
    PC Internet
    Use technology Assume technology
    Multitask Multitask fast
    Latch-key kids Nurtured
    Friend-not family Friends = family

    Mentoring Do’s Mentoring Do’s
    · Casual, friendly work enviroment · Structured, supportive work environment
    · Involvement · Personalized work
    · Flexibility and freedom · Interactive relationship
    · A place to learn · Be prepared for demands, high expectations

  2. Adrian Oane permalink*
    aprilie 25 2010 1:15 pm

    chiar mi se pare interesanta.

    multam.

  3. aprilie 26 2010 12:43 pm

    (clarificare: comentariul pe care l-am postat din greseala la articolul „Eficacitatea in training” era pt acest articol)

    Sunt de acord cu tine ca sunt descrise comportamentele si valorile insa acestea sunt determinate de cultura si mediul social. Asta este si motivul pentru care perioada de timp difera de la tara la tara -daca pt State inceputul este considera 1975-1977 pt Australia este 1982.
    Ceea ce vroiam sa sugerez in primul meu comentariu este ca perioada de timp pt Romania este cu siguranta diferita si in plus cel mai probabil sunt diferente notabile de comportament si valori. In sprijinul teoriei mele aduc cazul Chinei unde Generatia Y este intre 1980-1989 si care are o serie de caracteristici diferite fata de Generatia Y din State, Canada, Europa.

  4. Adrian Oane permalink*
    aprilie 26 2010 2:09 pm

    În mod cert cultura si mediul social influenteaza comportamentul si valorile.

    De asemenea, faptul ca gen Y are aceste caracteristici nu inseamna ca toti cei care fac parte din ea au aceleasi comportamente si nevoi. Exemplele oferite de tine arata clar acest lucru si le consider justificate.

    Mai degraba, generalizarea asta e un punct de pornire care indica anumite reactii tipice ale unei anumite categorii de varsta, si deci poate fi utila managerilor care au angajati din gen Y.

Lasă un comentariu