Skip to content

E despre bani

februarie 3 2014

bank-note-209104_150E nasol ca salariile sunt cum sunt. Adica mici raportate la costuri. Fiind un subiect sensibil, cu foarte multe fatete, nu stiu cat de corect si impartial o sa fiu. Asta e.

Asadar, nivelul unei natiuni este redat in ansamblu de un cumul de factori printre care nivel de trai, cultura, educatie, societate, politica, justitie, presa, etc. (Ma rog, ati prins idea. Nu cred ca am zis ceva nou cu ideea asta, aveti rabdare ).

Problema noastra nu e ca avem salarii mici ci ca nu facem nimic ca sa le crestem organic, nu din pix. Cand oamenii se plang ca salariile sunt prea mici pentru mine e un semn ca pe undeva alte lucruri nu merg bine.

Educatia ar trebui sa ii ajute pe oameni sa descopere la ce sunt buni si cum pot face asta, si sa ii invete cum sa se descurce in societate si alte chestii strict necesare. Clasa politica si institutiile statului ar trebui sa stabileasca directia si obiectivele noastre ca tara, si modul in care pot fi indeplinite . Justitia si institutiile adiacente ar trebui sa vegheze ca regulile stabilite in comun sa fie respectate de toti si sa fie imbunatatite.

Nimic din ceea ce ar trebui sa se intample nu se intampla.

Nu stiu cat de explicit am fost, asa ca o sa ma exprim si altfel: ne cacam pe noi ca nu avem apa calda destula (=salarii) cand noi nu am facut niciun efort sa construim o instalatie care sa produca apa calda (economie, educatie, industrie) si nici nu ne ocupam sa ii facem mentenanta de care are nevoie (justitie, media, echitate sociala).

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: