Skip to content

Filmele si politica

iulie 6 2013
tags:

projector-64149_150Marea majoritate a filmelor sunt usor de urmarit deoarece personajele sunt definite clar – au trasaturi pozitive sau negative pe care le poti observa usor, si, de obicei, sunt construite in antiteza tocmai ca sa iti fie mai usor sa intelegi firul povestii.

E mai usor sa rezonezi cu un personaj dintr-un film decat cu unul din realitate. Asta se intampla pentru ca personajul din film nu face compromisuri, ci actioneaza etic, moral, sau din contra, are un comportament total imoral daca este personajul negativ. In schimb, personajul din realitate e marcat de propriul egoism, are problemele lui care nu ii permit intotdeauna sa fie transant; ma rog, e un personaj care face compromisuri, care nu radiaza claritatea si simplitatea celui din film.

Asa ca este normal ca personajele din film sa fie iubite sau urate spontan cu pasiune. E normal ca ele sa stie clar care e decizia corecta si altruista de facut in situatiile dificile. E normal ca publicul sa fie de partea unora, si, evident, sa „lupte” contra celor rai.

Iar politicienii nu sunt altceva decat niste personaje de film.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: