Skip to content

Merge si asa

decembrie 13 2012

5029_merge-si-asa.thumb

Eu numesc problema asta “problema lui 80%”. Daca faci lucrurile numai 80% corect, ele merg mai departe. Daca insa faci 2 lucruri succesiv cu 80% corect, procentul de realizare e de 64%. Daca sunt 3 elemente angrenate, fiecare facut 80% corect, ajungi la 51%.

Ganditi-va la activitatea unui vanzator: mediu (nu spun mediocru). Trebuie sa faca 10 lucruri: cautare de clienti potentiali, intalniri de insamantare, ofertari regulare, mentinerea relatiilor cu clientii existenti, solutii non-standard pentru situatii speciale, contracte, rezolvarea problemelor aparute in livrare si in derularea contractelor, urmarirea platilor si restantelor de plata, oferte speciale si promotii. Sa zicem ca face, calitativ, fiecare din ele la 80%. La ce procent de executie o sa ajunga? … 10.73%. Lucrand cu regula lui 80%, va ajunge sa aiba o productivitate de 10.73%. Uimitor, nu?

Daca, insa, consideram ca o problema de genul celor descrise mai sus e lasata nerezolvata, asta poate insemna nu o reducere de 20%, ci una cu mult mai mare. Un pret ne-aseazat inseamna, in Romania, ca pierzi 60% din oportunitatile de vanzare – adica, ca faci numai 40% din cat ai putea face. Daca sunt 10 elemente ale unui business, si fiecare e facut numai 40%, rezultatul final e dezastruos: 0.01% din potentialul complet de 100% al afacerii. Adica: nimic.”

De aici.

(foto: demotivare.com)

 

 

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: