Skip to content

Diferențe între rase politically incorect

August 19 2011

Că nu sunt fanul termenului de politically correctness în anumite contexte nu cred că apare ca o surpiză. Diferențele dintre oameni nu pot fi trecute cu vederea sau considerate inexistente, mai ales în cazul în care studii și observații empirice nu doar că le clarifică, ci le și reliefează mai bine. Așa că mi se pare absurd să negăm evidentul doar de dragul unor aparențe despre care toți știm că sunt aparențe dar ne prefacem că nu sunt aparențe.

So, niște studii extrem de interesante tranșează destul de clar diferențele dintre rase, manifestate la nivel genetic, de inteligență (IQ) și anatomic. În plus, la fel ca în articolul precendent, se pare că tot materialul genetic este responsabil de aceste diferențe. În cazul acesta, oamenii respectivi sugerează că modelul care exprimă cel mai bine diferențele este cel care atribuie 80% factorului genetic și 20% celui de mediu.

La sfârșitul acestui articol găsiți studiile propriu-zise și sursa lor, însă până atunci iată câteva diferențe care doar-doar vă vor suscita interesul:

  • considerând doar trei rase mari pentru simplificare, asiatici, negri și albi, tiparul este următorul: asiaticii și negrii se situează la extreme, albii în medie
  • de exemplu, capacitatea craniană în ordine descrescătoare este asiatic > alb > negru
  • același tipar și în cazul inteligenței, negrii având cel mai mic IQ
  • acelasi tipar în cazul musculaturii și forței, însă de data aceasta ordinea este crescătoare; nu cred că șochează pe nimeni faptul că negrii sunt atleți mai buni
  • diferențele cognitive au corespondente anatomice (IQ & capacitatea craniană)
Sursa este http://lazypawn.com/wordpress (articolul în cauză îl găsiți aici), iar studiile (au aceeași sursă) îmi permit să le mai pun și eu aici în speranța că vor fi diseminate:
  1. Race_Evolution_Behavior
  2. Race_Cognitive
  3. Race_Realism
Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: