Skip to content

Trainingul, Messi si trusele de scule

Ianuarie 6 2011
tags:

Romania. Training. Rezistenta la schimbare rezista. Oamenii se asteapta ca in urma unui curs de doua zile rezultatele sa apara brusc. Si sa fie de calitate. Munca si efortul depus de ei sa fie minim, insa beneficiile lor maxime. Perceptia trainerilor si a participantilor este deformata. Rezistenta la schimbare rezista.

E ca si cum te-ai duce la un curs de fotbal doua zile, unde inveti sa driblezi ca Ronaldo, ti se prezinta modelul de business cu care Messi ataca defensiva adversa, intelegi si practici o zi, iar apoi te astepti ca tu sa devii un fotbalist de clasa cu rezultate de milioane, platit cu milioane, cu doar doua zile de antrenament.

Poti privi trainingul ca pe un panaceu, ca pe o reteta aplicata in masa, iar in acest caz rezultatele sunt slabe, costurile mari si oamenii critica trainerii si domeniul pe buna dreptate – „E vrajeala ba, nu inveti nimic, te distrezi!”. Sau il poti privi ca pe o etapa dintr-un proiect de dezvoltare. Proiect in care sunt implicati managerii directi ai participantilor pentru a sustine investitia respectiva. Proiect care are alocata o perioada de implementare pentru competentele care se dezvolta. Proiect care masoara si urmareste rezultate brute, concrete.

Mi se pare deplasat sa ai impresia ca poti dribla ca Messi dupa doar un curs de doua zile, fara niciun efort din partea ta. Trainingul e un domeniu care iti pune la dispozitie o trusa de scule si iti arata la ce folosesc, apoi cum sa umbli cu ele, insa nu face munca propriu-zisa pentru tine. Asta e treaba ta.

(foto: chazferret)

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: