Skip to content

Politiki-taka

Decembrie 10 2010
tags:

La noi in tara, viziunea politica are forma unei galeti de 20 de litri umpluta cu ulei, pachete de zahar si faina. Doctrinele pe care le urmeaza unii sau altii deopotriva, urmaresc curente de interes, nu de gandire. Programele si actiunile pe care le fac politicienii seamana mai degraba cu reactia unui copil de cinci ani in dimineata de dupa Craciun: haotica, nu stie cum si cu ce sa se joace mai repede.

Nu cred ca fac asta pentru ca nu au discernamant sau pentru ca sunt prosti. Cel putin nu toti. La urma urmei, au fost destul de inteligenti incat sa ajunga unde sunt. Mai degraba se comporta asa intentionat, pentru ca, in momentul de fata, societatea le permite. Demagogia tine loc de discursuri coerente, iar scandalul tine loc de dezbatere, argumentatie.

Cred ca niciun om nu ar trebui sa fie doar liberal, sau doar conservator de exemplu. Asumarea ferma a unei pozitii extreme poate duce la situatii hilare in care esti obligat sa sustii o pozitie in care nu crezi, doar pentru a fi coerent cu pozitia asumata public. Scandalurile recente au evidentiat exact aceaste situatii, si bineinteles ca imaginea lor a iesit sifonata. Iar ei, prinsi cu mata-n sac, ne-au privit profund rusinati pentru o clipa, pentru a se comporta in continuare iresponsabil.

Rezultatele clasei noastre politice nu ii recomanda pentru posturi cu responsabiliti, sau cu putere de decizie. Greselile lor, unele intentionate iar altele nu, au creat un haos iar societatea resimte zi de zi situatia cronica in care se afla. Incapacitatea politicienilor de a contribui la un climat cat de cat sanatos in tara asta a dus la o inversare a scarii valorilor, prin exemplul dat chiar de ei si perpetuat de noi. Este normal ca odata ce ai gresit sa recunosti si sa iti revizuiesti pozitia, insa la noi termenul normal ar trebui scris cu rosu in DEX.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: