Skip to content

Imparate luminate

iulie 22 2010

Peste tot esti bombardat cu cursuri care iti vor schimba viata, dezvoltarea personala e fantastica si ai niste beneficii mama-mama, iar subiectele sunt de genul managementul talentelor, linchpin, creativitate, inovatie, antreprenoriat, angajati. Peste tot numai de bine auzi si vezi. In orice revista de profil HR pe care o iei la puricat nu vezi decat articole pe subiecte jmechere: cum sa iti motivezi angajatii, leadershipul sine-qva-non (l-am inventat  eu), leadership 2.0 (nu, chiar nu sunt eu), „probleme de atitudine fata de management”, etc.

🙂 Eh, eu chiar am o problema cu asta. Caci nu inteleg daca sunt atatea talente, cum naiba de nu ne dau banii si realizarile afara din casa. Sau, de ce, daca tot stim cum sa motivam angajatii, tot sunt probleme de acest gen. Nu inteleg cum poti vorbi despre leadership, cand salariile din tara noastra nu iti permit un trai decent si trei sferturi din oameni se gandesc cum sa faca rost de bani. Nu inteleg cum poti sa vorbesti de motivare si sa ii sari din ecuatie pe angajatii care sunt acolo doar pentru bani, sau doar pentru ca nu au ce face cu banii. Nu inteleg cum poti neglija contextul economic si social care ne-a aruncat intr-un soi de epoca de piatra, in timp ce alte tari parca au ajuns in star trek. Ce facem cu non-talentele? Ce facem cu cei care nu vor fi niciodata manageri? Ce facem cu cei care doar vor sa munceasca? Ce facem cu cei care nu pot fi condusi? Sau cu cei care vor doar bani si siguranta?

Realitatea are o natura duala si relativa, si eu cred ca te auto-amagesti cand vorbesti numai de bine, de parca nu ar exista rau. Pur si simplu amandoua (bine/ rau) fac parte din realitate. Ma simt ca in povestea aia cu hainele imparatului.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: