Skip to content

Limita de greutate

Iulie 14 2010

E un prag „psihologic” care apare oarecum in dublu rol.

Cand prea multe lucruri tind sa nu iti iasa, pe o perioada destul de lunga de timp, ajungi sa consideri ca oricum nu prea mai conteaza ce ti se mai intampla. De exemplu, poti sa nu ai un loc de munca, sa nu te cheme nimeni la niciun interviu, sa iti rupi o mana, sa te inunde vecinul de sus, si sa mai faci si un accident rutier cand nu ai casco, si nici celalalt asigurare. Ei, si in momentul in care toate astea s-au adunat, ce mai conteaza ca te certi cu iubita/ iubitul? Sau ca ti-ai pierdut telefonul? Sau ca, desi ti-ai platit abonamentul la internet, nu merge?

Pai conteaza. Faptul ca esti „suprasaturat” emotional iti afecteaza abilitatea de a lua decizii. Iar rezultatele deciziilor  se manifesta si pe termen lung. O cearta cu un prieten intr-un moment ca asta poate distruge o relatie definitiv. In revers, prea multe lucruri bune care ti se intampla in acelasi moment pot induce o stare de euforie, te poti relaxa si, la fel, pot neglija anumite aspecte si iarasi poti lua decizii proaste.

Cred ca o solutie este sa te straduiesti sa ai rabdare, si sa tratezi situatiile individual. E nevoie de ceva disciplina si ceva rabdare, si e mai greu de facut decat de zis. Treaba e ca, daca nu esti atent la „limita ta de greutate”, poti sa dai chix irecuperabil in anumite privinte.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: