Skip to content

Don Quijote

Iunie 17 2010

Training. Coaching. E-learning. Team-building. Workshop-uri.

E o disputa mocnita (oare?!) intre toate aceste metode de dezvoltare. Fiecare sustine, dupa preferinte, metoda pe care o considera cea mai buna. Argumentele pro si contra curg, si daca e sa fii echidistant in alegere (semnul egal nu exista decat in matematica, apropo) fiecare are dreptate.

Asadar, avem o problema: care este cea mai buna metoda? Trainingul? Coaching-ul?

Eu cred ca toate metodele sunt bune, cu avantajele si limitarile lor, in functie de context. Spre exemplu, consider ca trainingul este util mai ales incepatorilor, pentru a acumula o baza solida, in timp ce coachingul mi se pare mai adecvat celor mai experimentati. Punctual, cred ca daca am incepe sa discutam intr-un grup de lucru despre fiecare metoda in parte, in mod cert ar iesi o discutie savuroasa, condimentata cu ceva scantei. Dar ce-ar fi daca am redefini problema? 🙂

Propun ca in loc sa pornim de la polemica „care e cea mai buna metoda?”, sa plecam de la scopul acestor metode de dezvoltare. Rezultatul ar trebui sa fie un program de dezvoltare de tip blended learning – invatare talmes-balmes (sic!).

Training. Coaching. E-learning. Workshop. Team-building. Ne „certam” degeaba pentru a descoperi care e mai bun.  Sunt metode, nu scopuri.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: