Skip to content

Legaturi

Mai 31 2010

🙂 Nu prea poti face training/ educatie cu japca. Motivatia persoanei cam conteaza.  Si aici, adiacent, intra in schema liderii si managerii organizatiei.

Liderii sunt responsabili de desenarea viziunii si a culturii organizatiei, iar managerii sunt cei responsabili de mentinerea si eficientizarea ei. Apropos, eu vad managementul si leadershipul ca roluri foarte distincte si esentiale in egala masura.

Revenind la dezvoltarea organizatiei, cred ca e nevoie ca oamenii care fac parte din ea sa isi doreasca sa invete. Pur si simplu, pentru ca un om sa invete ceva e nevoie ca in primul rand el sa isi doreasca sa invete ceva. Altfel, degeaba persoanele din conducere ofera oportunitatile astea.

Imi aduc aminte de o faza cu un manager care era intrigat ca oamenii lui nu doresc sa invete nimic, darmite sa mai aplice. Si, bineinteles, nu era el vinovat ca ei nu vroiau asta. Ca doar nu ii recrutase chiar el pe unii, si isi daduse acordul in privinta altora. Si da, recrutarea conteaza.

De-asta imi plac mie fazele cand managerii/ liderii se plang ca oamenii lor nu fac nu-stiu-ce, cand, in primul rand, ei sunt cei responsabili sa aiba oamenii potriviti. Nu-i nicio suparare ca nu vrei sa te dezvolti, esti baiat mare si stii ce e mai bine pentru tine, doar ca in cazul asta nu putem lucra impreuna. E chiar asa de greu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: