Skip to content

Georgia, ca fapt divers …

aprilie 18 2010

„Există o ţară în care se plătesc doar 7 (şapte!) taxe şi impozite. O ţară în care o afacere poate fi înfiinţată în doar trei zile. O ţară în care, dacă în 20 de zile nu primeşti răspuns oficial la o cerere de autorizare, tăcerea se consideră consimţire şi-ţi poţi vedea liniştit de treabă. O ţară în care, anul trecut, 95% dintre cei sondați au declarat că n-au dat şpagă pentru servicii publice.”

Acesta e paragraful cu care Nic Sârbu își începe articolul intitulat „Facem și noi o revoluție de canapea?„. E o opinie fermă și finuț prezentată, în care Georgia reprezintă punctul de plecare al articolului.

Un alt articol ce conține mai multe date despre reformele economice care au avut loc în Georgia începând cu 2004 este scris de către Bogdan Glăvan și se numeșteRenașterea liberală a Georgiei„. Nu vă speriați de titlul aparent politic căci articolul este scris și documentat foarte serios, sub forma unei colecții de date și fapte. Concluziile și observațiile din final sunt delicioase. 🙂

În continuare regăsiți un extras din articolul menționat mai sus.

Georgia a continuat să atragă investiţii străine directe enorme (circa 20% din PIB), în condiţiile purtării războiului cu Rusia! În Georgia se preconizează pentru anul în curs (în acest moment – iunie 2009) o scădere economică superficială (-1%), într-un moment în care pieţele emergente se prăbuşesc!

De ce „Georgia, ca fapt divers …” titlu?

Pentru că se poate, de-aia.

–––––-

Poza din articol e de aici.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: