Skip to content

Daca va zic de cascat …

Ianuarie 27 2010

… probabil ca unii dintre voi ati cascat deja. Pana am terminat de scris propozitia precedenta este posibil ca unii dintre voi sa fii cascat de cel putin doua ori (eu de trei). Simplu fapt ca am scris cuvantul „cascat” de patru ori pana acum v-a facut pe unii dintre voi sa cascati.

Daca va zic sa NU va ganditi la o pisica neagra, marea majoritate ar face exact pe dos. Sau, daca vreti,  NU va ganditi la un elefant roz. Elefantii roz sunt periculosi. La fel si pisicile negre. Mai ales daca nu ne gandim la ele.

 

sursa imaginii

Cuvintele pe care le folosim sunt etichete ale unor emotii, ganduri, idei, notiuni. Fiecare are propriile lui cuvinte, care uneori se pot transforma in butoane. Astfel, unii reactioneaza „interesant” cand folosim anumite cuvinte, si isi schimba emotiile la fel cum schimba unii programele la TV.

In esenta, fiecare are propriul lui DEX in care clasifica cuvintele in functie de experienta, sentimente, sau notiuni. Imaginati-va o harta: cuvintele sunt orasele, satele, iar continutul este teritoriul. Iar harta este departe de a fi teritoriul.

Daca vrei sa ajuti un om, sau sa il inveti ceva, eu cred ca intrebarile sunt cele mai indicate. Si asa ajungem la finalul postarii:

Ce s-ar intampla daca am pune mai multe intrebari decat afirmatii?

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: