Skip to content

Motivarea oamenilor

Ianuarie 26 2010

Imagineaza-ti doi copii.

Pe unul dintre ei, parintii il pedepsesc de fiecare data cand face ceva gresit, sunt sarcastici si tot timpul stau pe capul lui si ii supravegheaza si corecteaza fiecare miscare. Are voie la joaca doar dupa ce isi face temele (care nu sunt verificate), si de fiecare data cand copilul face o prostie (mai sparge un geam, doua 🙂 ), mai isi ia cate o scaltoaca in public si nu mai are voie sa iasa afara din casa.

Pe celalalt, in momentul in care face o greseala, parintii il corecteaza si il incurajeaza sa repete incercarea. Atunci cand reuseste, parintii vin imediat la el si il lauda. Acest copil are voie la joaca oricand, doar daca isi respecta partea lui de intelegere – temele sunt efectuate complet si corect (eventual verificate si de parinti). Cand face o prostie mare, e certat si pedepsit pe masura, insa intotdeauna in casa, nu de fata cu toata lumea.

Care dintre cele doua metode aduce rezultate mai bune?

sursa imaginii

Decat sa te chinui sa inveti cum sa iti motivezi angajatii, mai bine, pentru inceput, fa eforturi sa inveti cum sa NU ii demotivezi.

Eu cred ca oamenii sunt foarte capabili de auto-motivare si de performanta. Iar unul dintre factorii de igiena de care au nevoie este un mediu in care nu sunt expusi la demotivare.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: