Skip to content

Ninge iar, ninge iar …

Ianuarie 18 2010

In Romania, e o ciclicitate a anotimpurilor de minumum 2000 de ani. Din mosi stramosi, la scoala se invata ca din Decembrie pana in Februarie, e iarna si, de, mai ninge din cand in cand. De vreo 2000 de ani. Ar cam trebui sa stim ca vine zapada si ca e nevoie sa avem grija de drumuri si de infrastructura, dar, fenomenal, zapada ne prinde mereu cu bracinarii-n vine.

Meteorologii, ai dracu magicieni, fac ce fac, si ne anunta vremea chiar si cu cateva luni inainte. Uneori – sunt nebuni rau, se risca chiar la previziuni pe 6 luni, ce-i drept nu taman specifice.

sursa imaginii

Surprinzator, fiecare zapada ne lesina toate drumurile si blocheaza insfrastructura. In fiecare an, faimosul cod galben iese la suprafata mai ceva ca Nautilus-ul. Liniile telefonice de urgenta sunt aglomerate, oamenii au probleme, unele companii isi intrerup activitatea, iar unele scoli prefera sa trimita copii acasa, sa se bucure de zapada.

Conducatorii nostri sunt incapabili sa observe faptul ca de 2000 de ani ninge ciclic, si se dovedesc la fel de incapabili sa ia masuri inainte ca „mortul sa intre in casa”.

Deci, ce pretentii am eu ca ei sa fie capabili sa conduca o tara de 20 si ceva de milioane de oameni, mai capriciosi si mai complexi decat vremea?

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: