Skip to content

263 %

Ianuarie 17 2010

” Cu zambetul pe buze, sefa lui i-a spus nonsalant: „-Eu nu am incredere in nimeni, cu atat mai putin in angajatii mei.”

El …  nu isi mai aducea aminte clar de unde pornise discutia, insa isi aducea aminte clar ce simtise atunci: in prima faza ramasese socat, pur si simplu nu ii venea sa creada. Insa mesajul era acolo. „Nu am incredere nici in tine.” Dupa ce isi revenise, realizase ca ceilalti nici macar nu auzisera ce-i spusese sefa lui.

Dupa ce si-a revenit din uimire, intuitiv, si-a spus catre siesi: „-Trebuie sa ma tirez de aici”. Abia atunci incepuse sa isi aduca aminte si de toate celelalte semne pe care le observase, insa le neglijase. Agresivitatea, lipsa de organizare, competitia stupida dintre departamente si incapacitatea cronica de a gandi un mediu de lucru si niste proceduri utile cadeau acum la locul lor, ca piesele dintr-un puzzle. Imaginea capata un contur din ce in ce mai clar. Si el nu se vedea in imaginea aia.

Privind retrospectiv, isi dadea seama unde gresise, si se intreba daca a invatat lectia sau nu. Oricum, stia clar ca urma sa plece, si din acest motiv munca lui era apatica, fara sens – isi pierduse motivatia. De fiecare data cand o vedea pe sefa lui, nu simtea altceva decat repulsie.

Apropos, fluctuatia de personal din acea unitate de business era de 263 % in decurs de 9 luni – fusese calculata de catre el. Intelesese ca fluctuatia intregii companii era de 60 % pe an, insa nu credea acest lucru. Pentru ca ii fusese spus de sefa lui.

Timpul trecea inevitabil in timp ce el se gandea ce solutii are. ”

Povestea e de fapt un caz real, si mi-a generat o singura intrebare?

Oare cand va fi introdusa fluctuatia de personal ca si indice calitativ in evaluarea unui manager?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: