Skip to content

Lectia de disectie

Ianuarie 12 2010

Ma seaca o intrebare de ceva timp. Sa ma explic mai intai, adica sa descriu de unde apare intrebarea.

Eu sunt un tip orientat pe proces pentru care detaliile conteaza.

Din aceasta cauza, in momentul in care creez un proces, acesta este de obicei foarte vag si general. Cum a fost cel despre cum sa faci management, in doua etape:

  1. Interactioneaza cu oamenii tai
  2. Actioneaza conform obiectivelor pe care le ai

Acum, ce e ciudat ca pentru mine are sens. Nu stiu daca si pentru voi. Pot presupune ca pentru unii da, in timp ce pentru unii nu. Asta cel putin stiu sigur. 🙂

Ce rol au detaliile aici? Pai nu stiu. Speculez ca au rolul de a imbraca procesul. Deci, daca validez speculatia asta, pot concluziona ca detaliile sunt la fel de importante ca si procesul.

Si, continuand pe aceeasi linie, am dreptate, caci  stiu o informatie de bun-simt, disponibila tuturor: un singur detaliu gresit denatureaza procesul, si un singur pas gresit din proces darama toate detaliile bine alese. Adica rezultatul final e exact altul decat ce ti-ai propus initial.

Ca sa fiu mai plastic, o sa fac comparatie. Sa zicem ca o femeie vrea sa mearga la o petrece si prin tinuta ei vrea sa atraga atentia. Acum, daca isi alege o tinuta excelenta, si o pereche de pantofi atragatori, si stie sa „mearga”, rezultatul ar trebui sa fie cel scontat. Ce ziceti ca se intampla insa daca uita un mic detaliu, cum ar fi sa isi penseze o spranceana?

Explorand cealalta varianta, sa zicem ca isi alege super accesorii, gen Swarosvski sau cum se scrie, un ceas extrem de placut, si o poseta minunata. Dupa care urmeaza rochia potrivita, pantofii cu toc stilleto, si, in momentul in care apare la petrecerea respectiva abia isi tine echilibrul in mers, de zici ca e pe catalige.

Nu cumva in oricare dintre cele doua cazuri efectul scontat, si anume impresia, este ratat cu strigate si chiote de bucurie?

De unde si intrebarea mea: Atunci cand dezmembrezi o activitate, cum este leadershipul si o segmentezi in procese si detalii –  gen management, motivare, time management, finante – nu cumva pierzi privirea de ansamblu?

Nu cumva in timpul actului de dezmembrare pierzi intelesul lucrului respectiv?

Si anume ca, in esenta, rolul liderului este sa inspire si samiste” oamenii?

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: